web analytics

…si cand te gandesti ca totul a inceput din pasiune  intr-un fost hambar convertit in atelier, de la marginea orasului Heidelberg, Germania…

Marcus Walz, nascut in ’67 in Heidelberg Germania, este omul care sta in spatele brand-ului de renume in lumea custom, WHC - Walz Hardcore Cycles.

La 14 ani si-a cumparat primele doua roti, un Zündnapp CS 25, iar pana la varsta de 17 ani cumparase, modificase si vanduse nu mai putin de 20 de scutere.

Primul lui proiect moto a fost un Harley Softail din ’87 pe care l-a modificat intr-o asa maniera incat a juns sa obtina pentru el la vanzare 50.000 de marci, bani cu care si-a cumparat scule si un shovelhead ruginit si nefunctional. In afara de motor, transmisie si cadru n-a mai putut recupera nimic din shovel astfel incat reconstructia lui a devenit un model complet nou si unic. Rezultatul a depasit chiar si asteptarile lui Marcus, motorul construit de el ajungand pe coperta revistei Bikers Live.

In ’93, la 26 de ani, Marcus a fondat oficial Walz Hardcore Cycles.

Din acel moment rotile au inceput sa se invarta, incet incet din ce in ce mai multi pasionati de custom venind la hambarul convertit in atelier de la marginea orasului Heidelberg , pentru a-si da motoarele pe mainile lui Marcus.

Ulterior, cum era de asteptat, hambarul/atelier a devenit mult prea mic pentru ambitiile lui astfel ca in ’94 atelierul s-a mutat intr-o hala de 600 metri patrati din zona industriala a Hockenheim-ului langa binecunoscutul circuit de  Grand Prix “Hockenheimring”, unde se afla si astazi -- Pfälzer Ring 15, Hockenheim, Germania.

Anul 1998 a fost unul crucial pentru Marcus Walz si Walz Hardcore Cycle, pentru ca, atunci a inventat si produs primul cadru “Dragstyle” care l-a facut cunoscut in toata lumea din acel moment marcand piata custom bike cu stilul sau.

De aici incolo totul a venit de la sine Marcus fiind invitat sa isi prezinte motoarele la show-uri si expozitii in toata lumea, in 2004, 2005, si 2006 fiind singurul fabricant din afara SUA invitat la “Artistry in Iron” show in Las Vegas, care are loc in fiecare an in cadrul Las Vegas Bike Fest.

In 2005 a aparut  WALZ HARDCORE CYCLE U.S.A. in Miami, Florida, iar in 2006 a participat la binecunoscutul concurs organizat de Discovery Channel “Bikers Buildoff” fiind de altfel si primul din afara SUA care a castigat trofeul.

In ianuarie 2010 Walz Hardcore Cycles a implinit 17 ani de activitate producand in acest timp multe motoare custom pe care nu ai cum sa nu le recunosti ca purtand amprenta WHC.

Hardcore sau dragracing style

Marca WHC


facebook comments:

One Response to Marcus Walz | WALZ HARDCORE CYCLES

  1. george says:

    Wooooww, motorul e criminal de fain, o combinatie intre chopper si speeder cam asa o simt eu :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

if you check this box ... nothing happens (: 26